Het initiatief

Vier vooraanstaande partijen uit de Internet of Things industrie zijn gestart met een dynamisch innovatie platform.

Welke rol wilt u hierin spelen?

Stap midden in de technologische ontwikkeling van Internet of Things. Stap in Delphi. Het platform met als unieke features dat we het ‘plat gaan slaan’ en vergaande wensen en hoogwaardige technologie simpel en toepasbaar maken.

Showcases van wat er al mogelijk is combineren we met ‘Missie 2030’. Brainstormen, filosoferen, fantaseren en concretiseren. En dan vervolgens met zijn allen aan de slag om het te gaan realiseren.

Technische ontwikkeling door de experts en de toetsing en beoordeling van bruikbaarheid door de gebruiker zorgen voor ontwikkeling en realisatie van gedurfde, innovatieve en bizarre (werkende) oplossingen.

Missie geslaagd!

Kennis, kunde, vraag, expertise, wensen, behoeften, ervaring en toetreder in- en uit- de IoT industrie gaan in dit platform samenkomen. Waarbij alle schakels uit de keten vertegenwoordigd zullen zijn, dus; van fabrikant tot (eind) klant. Samen zullen zij door allerlei vormen van overleg, discussie, kennisdeling, kennisoverdracht en samenwerking volledig gericht zijn op het omzetten van vraag en wens in combinatie met kennis, expertise en faciliteiten naar praktijkcases.

Deze cases gaan dienen als voorbeeld voor de gehele markt en moeten leiden tot versnelde adoptie. Het uitgangspunt zal altijd de behoefte van de markt zijn. Kennis, kunde en techniek worden vervolgens bij elkaar gebracht om werkende oplossingen te leveren.”

Een selectie van cases die inmiddels door Delphi (leden) zijn ontwikkeld, geïmplementeerd en operationeel zijn bij deze bedrijven: Smart Facility Platform (m.b.v. feedbackkastjes gekoppeld aan Private LoRa netwerk – net als verstopping en gebruik sensoren van Ipee). Alle data op 1 platform om eerst reactief te sturen en uiteindelijk algoritmes te gebruiken om bepaalde events te voorkomen.

  • Detectie van brandblussers op vliegtuigopstelplaatsen (m.b.v. private LoRa)
  • Indoor Track & Trace van assets (zoals rolstoelen)
  • Monitoring gebruik passagiersbruggen (slurven) voor predictive maintenance
  • Assentellers op rangeerterrein
  • Realtime meting van spoorgeometrie bij Zwolle bij werkzaamheden naast het spoor
  • Monitoring spoorrails wissels tbv predictive maintenance

Een inbraakvrije slimme woonwijk. Smart safety programma, samenwerking OH, burgers, bedrijven en kennisinstellingen met verbinding publieke ruimte (sensing) en private ruimte (domotica). Vbd: detectie looppatronen vanuit lantaarnpalen icm sensoren voor brekend glas.

Een bedrijf was veel tijd kwijt aan het opsporen van vermiste materialen, wat leidde tot veel onnodige extra kosten en verloren werkuren. Zij wilden graag kunnen zien waar op een bepaald moment trailers waren, op welke locatie heftrucks stonden en waar de verreikers en lasposten gelokaliseerd waren.

Inzet van slimme LoRa technologie inzet om wereldwijd succesvol bedreigde diersoorten, mensen en het milieu te beschermen.

Hoe kan een antenne de veiligheid van een weginspecteur (WIS) vergroten? Door inzet van een Poynting Puck-5 antenne voor een nauwkeurige GPS-locatie van de WIS en een stabiele WiFi verbinding van het voertuig.

De uitrol van een enorm private LoRa-netwerk op een van de grootste passagiersterminals van de wereld, zowel indoor als outdoor. Inclusief sensoring, data-analyse en monitoring via dedicated dashboards.

Met een slimme oplossing meldt een (afval) perscontainer zelf dat hij bijna vol zit én wat zijn exacte locatie is. De routes worden sneller en kostenefficiënter gepland.

Delphi is een actieve denktank waar, op basis van marktontwikkeling en klantbehoeftes, direct toepasbare oplossingen zullen worden ontwikkeld. Om deze lijn te kunnen volgen zal iedere bijeenkomst in het teken staan van een vertical/branche.

Feiten en cijfers over deze branche worden gedeeld en de bijeenkomst wordt altijd gestart met een panel interview met specialisten gebruikers en/of inkopers uit deze vertical/branche.

In sommige gevallen wordt dit aangevuld met branche specialisten die een presentatie geven over de branche en altijd gevraagd worden om voorbeelden en situaties te schetsen waar de toepassing van IoT een enorme waardevolle toevoeging zou kunnen zijn.

Op basis van deze feitelijke data aangevuld met het (mini) kwalitatieve onderzoek gaan de leden met elkaar in overleg om kennis te delen, brainstormen en portfolios aan elkaar knopen om de gewenste oplossingen tot ‘Proof of Concepts’ uit te werken.

Het klantpanel, en de expert(s) zullen vervolgens het oordeel geven over toepasbaarheid en bruikbaarheid en vervolgens zal de eerste locatie worden geselecteerd om de POC in de praktijk te testen. Daarna wordt er gezamenlijk inspanning gedaan om de oplossingen in de gehele vertical te presenteren

De verticals die voor 2021 geselecteerd zijn:

Gezondheidzorg
Agricultuur
Pharmacy
Logistiek
Smart Buildings

De initiatiefnemers

Gert-Jan Elzinga
Strict Consultancy
Bestuurslid

Ronald Horn
Blue Ocean Development
Bestuurslid

Bas Piek
MCS
Bestuurslid

Alex Veldkamp
TSV Groep
Bestuurslid

Rex Vermeulen
Mantor Business Partners
Voorzitter

Contact

Meer informatie of inschrijven? Vul onderstaand uw gegevens in we nemen snel contact met u op.

Contact

Leden

Op basis van de gerealiseerde cases, die we gezamenlijk zullen gaan ontwikkelen, zullen nieuwe leden benaderd en geworven worden. Zodoende wordt ultieme synergie verkregen en is er sprake van een voorsprong voor de deelnemers bij het vermarkten van de gerealiseerde cases.